Welke tarieven rekent een makelaar?

Welke tarieven rekent een makelaar?

Binnen de makelaardij worden verschillende tarieven gehanteerd. Zodra u kiest voor een makelaar wordt besproken welk tarief gehanteerd wordt. Hieronder leggen wij uit welke tarieven voornamelijk gehanteerd worden.

Percentage van de aankoopprijs

Veel aankoopmakelaars hanteren het tarief waarbij u een percentage van de aankoopprijs betaald. In de meeste gevallen is het 1,5% van de aankoopprijs. Zodra de koop rond is, weet u welk bedrag u betaalt aan de makelaar.

Tarief op basis van prestatie

Sommige makelaars hanteren ook het prestatietarief. Bij dit tarief weet u ook pas nadat de koop rond is welk bedrag u kwijt bent aan de makelaar. Bij een prestatietarief betaalt u de makelaar naar prestatie. Lukt het de makelaar om tijdens het onderhandelingsproces onder de originele vraagprijs uit te komen? Dan betaalt u een bepaald percentage, meestal tussen de 5% en 10%, over het verschil tussen de vraagprijs en het overeengekomen bedrag.

Vast tarief

Wilt u van tevoren weten welk bedrag u dient te betalen aan de makelaar? Dan is het vaste tarief een geschikte optie voor u. Tijdens het kennismakingsgesprek overlegt u welke werkzaamheden u wilt uitbesteden. De makelaar laat u vervolgens weten voor welk bedrag de werkzaamheden uitgevoerd worden. Tarieven variëren van €500,- tot €2000,-.

Laat u adviseren door onze makelaar

Zodra u heeft gekozen voor een makelaar zal de makelaar aangeven welk tarief gehanteerd wordt. Uiteraard mag u uw voorkeur uitspreken. Wilt u vrijblijvend in gesprek met een makelaar uit de omgeving van Utrecht? Dat is mogelijk, neem gerust contact met ons op! Makelaars Utrecht helpt u graag!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Utrecht?