Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?

Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?

Zodra u heeft gekozen voor een bepaalde aankoopmakelaar overlegt u het moment van betalen. Hieronder leggen wij aan u uit hoe het in de meeste gevallen werkt.

Aankoopmakelaar betalen op moment van aankoop

In de meeste gevallen zal de aankoopmakelaar aangeven dat de factuur gestuurd wordt op het moment dat u daadwerkelijk eigenaar van de woning bent. U bent officieel eigenaar van de woning, zodra de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden.

Geen kosten wanneer u geen woning koopt

Veelal worden er geen makelaarskosten berekend op het moment dat u geen huis heeft gekocht. Heeft u de hulp van een makelaar ingeschakeld, maar heeft u niet uw droomhuis gevonden? Dan hoeft u de makelaar ook niet te betalen. Let wel, indien er bijvoorbeeld een bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden, dan dient u deze kosten uiteraard wel te betalen.

Laat u adviseren door onze makelaar

Al onze makelaars hanteren een open en heldere communicatievorm. Ook over de betaling zal de makelaar duidelijk naar u zijn. Zijn er nog onduidelijkheden? Schroom dan niet om dit aan te geven, onze makelaars vinden het geen probleem om het nog een keer aan u uit te leggen.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Utrecht?