Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?

Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?

Makelaars Utrecht begrijpt dat u graag wilt weten of u de kosten voor de aankoopmakelaar mee kunt financieren in uw hypotheek. Hieronder geven wij u antwoord op deze vraag.

Makelaarskosten meefinancieren in de hypotheek

Het is mogelijk om de kosten die u dient te betalen aan de aankoopmakelaar mee te laten financieren in uw hypotheek. Of dat in uw geval mogelijk is, ligt aan de ruimte in uw maximale hypotheek. De hypotheekadviseur zal u aangeven wat uw maximale hypotheek is. Besteedt u de maximale hypotheek niet volledig bij aankoop van uw woning? Dan is het mogelijk om de makelaarskosten hierin op te nemen.

Makelaarskosten niet aftrekbaar

Makelaarskosten zijn niet aftrekbaar. Kiest u ervoor om de kosten voor de makelaar mee te laten financieren in de hypotheek, dan zijn de makelaarskosten ook niet aftrekbaar. Houdt hier rekening mee wanneer u uw jaarlijkse inkomstenbelasting doet.

Laat u adviseren door onze makelaar

Onze makelaars uit de regio van Utrecht staan voor u klaar. Ondanks dat makelaars geen hypotheekadviseurs zijn, kunnen onze makelaars u wel advies geven over het wel of niet meefinancieren van makelaarskosten in uw hypotheek. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Utrecht?